Stok kosong
 
 
4.75 dari 5 berdasarkan 4 dari penilaian pelanggan
(4 ulasan pelanggan)

Intime -SORA- Hybrid Earphone

Rp795,000 inc. PPN

Pabrikan baru dari Jepang ini mendobrak pasar dengan produk pertama mereka yang langsung melejit menjadi best-seller di Japan Domestic Market (JDM).

Kombinasi driver donut-shaped ceramic tweeter dan dynamic subwoofer dalam coaxial arrangement menghasilkan suara yang sangat bening hampir seperti saudara kembar Co-Donguri [SHIZUKU]. Tapi kami merasa frequency response SORA lebih well balanced dan tidak cenderung bright seperti Co-Donguri.

Apakah ini akan menjadi best-seller di pasar Indonesia seperti di pasar Jepang? Only time will tell. Seperti biasa demo tersedia di Headfonia Store STC Senayan.

Stock produk kosong.

Beritahu saya jika ada stock.

Intime -SORA- Hybrid Earphone

 

Intime 【anthem】 碧 – SORA –
To create clean, natural and clear sounds like a bubble sky.

 

 

Product description

Product features  Vertical Support Tweeter (VST)  Ceramic sounds are commonly harsh sounds that stick into the ear. This was because many of the hard vibrators like ceramics have very sharp frequency characteristics. To overcome the weak point of this ceramic tweeter, we used a tweeter with Ni alloy diaphragm that supports vertically on the outer circumference. At the same time, in order to prevent the sensitivity of the tweeter from lowering, we are developing a highly efficient ceramic element.

The hole in the center of the donut shaped ceramic element is optimized to balance the characteristics with the dynamic woofer.  Coaxial arrangement structure  Dynamic woofer was optimized according to VST. We designed the magnetic circuit and the diaphragm basically and designed the structure so as to play the low frequency characteristic optimum when combined with VST. Then, VST and dynamic woofer are arranged coaxially in a simple manner so that direct reproduction ability can be obtained over the whole area. Pure sound with less distortion feeling can be reproduced because of the simple structure.

I stuck with the pursuit of natural sound  It is a natural sound that does not color it that the intime was particular about. All of the technologies mentioned so far are all tools to realize that. If you listen to it, advanced technology will lose its meaning if you do not feel a natural sound. For this reason I stick to the flat frequency characteristics thoroughly. And in the entry model realized incredible flat frequency characteristics. High frequency characteristics extending to 40 kHz coupled with the low mid-range flat characteristic promises a high resolution and expressive sound. You can clearly hear the fine sounds that you did not hear in other entry models. And because it has this flat frequency characteristic that never get tired even if listening at loud volume.

 

 

 

 

Coaxial arrangement structure

 

Dynamic woofer was optimized according to the above VST. We designed the magnetic circuit and the diaphragm basically and designed the structure so as to play the low frequency characteristic optimum when combined with VST. VST and dynamic woofer are arranged coaxially in a simple manner so that direct reproduction ability can be obtained over the whole area. Pure sound with less distortion feeling can be reproduced because of the simple structure.

 

 

 

Features of Beauty (SORA) ■ Development Concept ■
To create natural and clear sound that is spread like a bubble sky.

· By using VST (Vertical Support Tweeter) which is our patented technology, it is possible to thoroughly suppress the treble piercing to the ear which was the problem of the conventional ceramic speaker and to reproduce the clear sound to the very high range Succeeded.

· By using the coaxial hybrid structure of VST and proprietary high-quality woofer, flat balanced sound was realized over a wide band.

· By using VST, we achieved overwhelming broadband playback capability. Also the sense of hearing is suitable for high reso- lution. Even such a dynamic type and ceramic type hybrid earphone realized surprisingly low price.

· By using the whole body made of brass, it suppresses bad vibrations of the ceramic and finished it more mellow high frequency characteristics. The effect is also effective for low-frequency sound pressure, and low-frequency characteristics with cut are one of the features of SORA.

· The cord used 4-core oxygen-free copper luxuriously. As a result, the ceramic sound is elegantly glossy, and the sound with localization is reproduced.

– The brass body is chrome-plated, and scratches are difficult to be attached.

· I also stuck to the wearing property with good feeling of the ear. Smooth curve beauty gives a natural feeling of fit. The bluish chrome plating that glistens at the ear also contributes to decorativeness.

· We prepared genuine leather cord reel for accessories. “Attract (show) carry” We deliver such pleasure.

 

Product information

-Sound Pressure Sensitivity: 1 mW / 1 kHz, 98 dB or more·
-Impedance: 
0.1 Vrms 100 Hz, 22 Ω ± 20%·
-Playback frequency band: w
hite noise sweep, 10 to 40 kHz
※ The notation of the back of the package is [10 to 40000 kHz], but correctly will be 【10 ~ 40 kHz】.

-Cord length: a
bout 120 cm
-Plug shape: Φ 3.5 mm / L character
-Operating temperature condition: -15 to 50 °C
-Storage temperature condition: -20 to 60 °C
-weight: 25g
-accessories:
Earpiece (S, M, L) 1 pair / genuine leather cord reel / brand sticker / instruction manual
brand

intime-acoustic

price-class

0 – 1jt

4.75 Dari 5 Bintang

4 reviews

Apa kata customer lain

  1. One person found this helpful
    Hastu Prabatmodjo

    4 out of 5 Waiting it's best performance

    (verified owner)

    Koleksi sy: AKG Y50, duoza, im70, xiaomi dual hybrid dan yg terakhir Intime Sora. Ini adalah kesan mendengarkan dlm beberapa menit awal. Meski burn in tdk semua sepakat manfaatnya, pada bbp jenis IEM mungkin memberi hasil beda. Logikanya: proses itu bisa melemaskan membran, kalau ada….. Semua koleksi tsb sy beli tanpa audisi, hanya modal reviews dr internet. Kesimpulan: IEM suaranya beda dan cocok2an dgn sekera tiap org. Trust your own ears! Intime Sora ini karakternya flat (sy lbh suka yg V), cocok buat yg suka fokal. Im 70 lbh clear pd frekuensi mid dibanding Sora. Treble agak terpotong, jadi instrumen atau desah vokal yg halus kurang presisi. Pecinta bass akan mendapatkan Sora kurang mukul. Antar instrumen kurang pilah, staging lebih sempit dp duoza. Suara yg flat kurang adem dibandingkan yg V shaped. Secara keseluruhan, sy masih lbh suka duoza yg adem (tdk bikin capek). Tapi harganya lbh mahal 500 ribuan lho dp Sora. Mudah2an dlm bbp hari, Sora bisa lbh bersinar. Akhirnya: harapan perlu disesuaikan dgn harga, meski kadang tidak selalu cocok juga. Sora ya cukuplah untuk harga di bawah satu juta…

    (1) (0)

    Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  2. Handi

    5 out of 5 Again hidden gem from Headfonia Store

    (verified owner)

    Sesuai judul. Saya terkejut saat mendengar iem ini. Bagi saya iem ini melebihi ekspektasi saya dari iem di harga 800 rb kurang dikit. Netral, Beautiful mid and vocal. Trebel nya alus dan tdk terlalu tajam. Bass nya sangat2 kontrol. Tau kapan hrs besar dan kecil. Saya sebelumnya sedang mencari iem yg sesuai preferensi saya di harga 1 jt an. Pilihan antara ath ls70, duozza, nhr 21. Ternyata ada iem under 1 jt yg bagi saya bisa melawan semua iem diatas. Thx sekali lgi buat headfonia store yg sekali lagi telah menghadirkan iem hidden gem di kalangam audiophile Indonesia.

    (0) (0)

    Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  3. rizaldyysf

    5 out of 5 beautiful mid, sparkling detail

    (verified owner)

    Ini IEM di bawah 1jt yang karakternya paling pas di kuping gue, mengalahkan mezzo, co donguri, dll. Pake IEM ini, semua suara instrumen kedengeran jernih, apalagi vokalnya. Kalau lo suka dengan beningnya co donguri, tapi mau yang lebih fun, ambil sora. lagu-lagu dengan instrumen yang banyak (klasik, jazz, orkestra, chamber) kepegang semua dengan baik. untuk musik yang lebih keras juga oke menurut gue. gue dengerin punk era awal macam Ramones, The Clash, Talking Heads, dapet baget sound primitifnya. Nyetel Anthrax dan Metallica pun enak, khususnya di bagian tegangan snare dan kick drum yang kuat tapi nggak lebay jedag-jedugnya (coba denger intro drumnya Ulrich di Dyer’s Eve, mantep).

    Buat beberapa orang mungkin bassnya kurang, tapi gue rasa sih cukup. belum lagi, soundstage yang luas. Pokoknya, begitu lo masuk ke Headfonia, lo liat kotak biru bergambar langit ngegantung, lo mesti cobain isinya.

    (0) (0)

    Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  4. dehawk321

    5 out of 5

    (verified owner)

    Menurut kuping kaleng saya derek pake mojo, Iem ini beningnya kayak Shizuku tapi beda aliran. High lumayan alus tidak terlalu nusuk, midnya cakep tebel, lownya lumayan bulat impactnya.

    Bedanya dengan Shizuku yg lebih open dan airy, lebih tipis dan pedes, serta sedikit lebih detil tetapi roll offnya lumayan banyak dari low sampe high.

    Sora ini lebih berbody, veiled agak dark (warm to dark) mirip2 nyerempet karakter warm Radius TWF tapi tidak se-dark TWF.

    Dibanding sama Mezzo yg agak V Shaped, lebih luas & open, upper midnya agak nusuk, lownya lebih deep – punch dan impactnya dapet, tapi bening dan tebelnya masih kalah sama Sora.

    Overall cakep dirange segini

    (0) (0)

    Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

×

Don't have an account? Sign Up